Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Külön hálószoba

Önterápiás blog lelki instabilitásomról, a nem kellően széles életről, meg a nyomorúságos kis párkapcsolati problémáimról.

Friss topikok

  • whale: @mirri maz duur: Mókuska, te akartad, hogy így legyen. Akkor mégse jött össze a dolog apuval? Lesz... (2014.05.07. 14:37) Még egyszer a barátkozásról
  • mirri maz duur: @whale: ahogy vesszük kicsit megint mániás vagyok és önpusztító. de élvezem (2014.03.09. 10:58) Casting minden
  • tnb: Ok.Várjuk az információt.Szépen haladsz.Szerintem sokan szeretnénk így állni,ahogy te. (2014.02.08. 19:11) Update
  • tnb: Semmi gond nincs.Jó anya vagy.Sajnos ez a mai rohanó világ,a pénz hajszolása megviseli a családi k... (2014.02.08. 19:07) Rehabilitált anya
  • gingerbread: Örülök, hogy gyógyultok! Igen, a férfi és női barátság nagyon más. Mindig is más volt, de ne mond... (2014.01.19. 14:25) Döglött macska

Válószoba

2013.08.22. 14:40 :: mirri maz duur

Nem is tudom, hányszor gondoltam a válásra. Nem teoretikusan, hogy el lehet válni, akár. Nem is fenyegetésképpen ("Ha felveszed ezt a pulóvert, elválok!", "Ha anyád még egyszer beleugat az éltünkbe, elválok!") - persze ilyen is előfordult. De amikor úgy igazán el akarok válni. Amikor nem akarom folytatni ezt a kínlódást, egyszerűsíteni akarok az életen, kiiktatni a házasság problémáját - van ilyen, egyre többször.

A 'válás' képe olyan szívfájdító, azonnali kielégülést ígérget, mint egy szelet torta a hűtőben. "Gyere ide, harapj belém! Olyan édes és egyszerű lesz minden!" Bár lehetne nem gondolni a következményekre, és befalni az egészet.

does-divorce-decree-nullify-life-insurance-policy.jpg

Szomorú, de főleg praktikus okokból nem válok el. Ott van a két kicsi gyerek. A közös lakás. Méretgazdaságossági okok. Most nyomorogjunk mindketten egy-egy 50 négyzetméteres panelban, külön mosógéppel, külön hűtővel? Két gyerekszobával? Megosztott felügyelettel? Kié lesz a kocsi?

Ha már itt tartunk, a férjem valószínűleg jobban járna anyagilag a válással. Én kevesebbet keresek és többet költök - axiomatikusan, mert nő vagyok. (Meg mert a gyerekek összes cuccát én veszem.)

Érzelmileg ő veszítene - neki sokkal többet jelent ez ez egész. Megkockáztatom, hogy szeret engem. Hehe, "a maga módján szeret", a közhelyes kurvamindenit. Az ő módja az, hogy morog, harap, szorong, beszól. Aztán öt perccel később jó erősen megsimogat egy még sajgó sebet, és bújni akar. Meg dugni. ("Nem értem, mi bajod." - mondja a szemével - "Már 5 perce volt! És bocsánatot is kértem!")

Nekem a szerelem az lenne, hogyha félévente egyszer elmosogatna. Ha nem az lenne a legfontosabb, amikor hazajön, hogy kiteregettem-e. Ha tudná, melyik szekrény melyik gyereké. Ez kifejezetten beindítana.

Úgyhogy ott az a torta, és én nagyon meg akarom enni, de tudom, hogy nem szabad. De mi van, ha csak egy picit eszem? Csak megkóstolom? Lehet egy "picit" elválni?

Többször eljutottam már erre a pontra is. Jó, ne váljunk el hivatalosan. Lakjunk együtt, neveljük a gyerekeket együtt, osszuk meg a költségeket. Lakótársak - de nincs szeretés, nincs kézfogás, nincs szex. Csak ez baromság, mert pont ez a kevés működő momentum egyike.

Vicces. A fordított eset egészen konvencionális: ha mindent megkapsz a párodtól, mint "családtagtól", csak szex nincs, vagy nem jó, vagy kevés - szeretőt tartasz, kész. De ha a családi élet nem megy? Arra nem lehet "apát tartani", vagy "férjet tartani".

Szeretném, ha egy kicsit több maradhatna belőlem, és nem oldódnék fel a házasságban és a gyerekezésben nyomtalanul, mint egy kanál cukor egy vödör vízben. És akkor jutott eszembe a külön hálószoba. De ez már egy másik történet.

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulonhaloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr585470182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pbéla 2013.08.22. 15:51:49

Néha a válás segít. Még, ha mindent felezni kell is. Folyamatosan feszültségben élni, idegességtől remegve kiabálni felőröl. Tönkretesz. És a gyerekek pontosan ugyanezt érzik. Nekik is hozhat jót a különválás.
Válással - vagy nélküle.

De én akkor is utálom! :-)
Mindig a szalmaszálat keresném.

Egy idő után túl sok lesz a hétköznap. Túlságosan sok a megszokás. Magától értetődő, hogy tiszták a ruhák, üres a pelenkás vödör reggelente, meleg a vacsora - vagy tele van tankolva a kocsi, és lenyírva a fű. Elsiklunk fölötte, hogy valaki ezekkel nap, mint nap órákat robotol. Ha egyszer ez újra kincs lesz...
Mert a tiszta alsógatya és a mosolygós gyerek nagyobb érték a plusz egy szobánál!

C. Gallus 2013.08.22. 18:04:15

Elváltam, hidd el, az sem könnyű...

Azt tudod, hogy miért házasodtál, szerettél volna ettől a férfitól két gyereket?

Talán ha ezt felidézed, találhatsz néhány "tartalékaksit" a folytatáshoz. Vagy nem... :)

Mrs. Műfajteremtő 2013.08.23. 20:53:30

Szóval 2 kérdés:

- ismersz olyan hímneműt, aki ennél jobb lenne? Akivel szívesebben élnél? Nem, nem valami orosz drámában, hanem a való életben? (mindegy, hogy az valaki férje, vagy már 80 éves, a lényeg, hogy létezzen)

- amikor arra gondolsz, hogy a gyerekek kirepültek, mindketten nyugdíjasok vagytok és otthon bámuljátok egymás pofáját 24h-ban, az a gondolat elborzaszt, vagy inkább kellemes?

Bónusz: nem futná esetleg a családi költségvetésből takarítónőre? Mondjuk hetente egyszer. Fizesse apa ha külön kasszán vagyok. Van olyan, aki képtelen házimunkára. Alkalmanként mondjuk 5eFt és végignyalja a lakást. Te meg elmész edzeni. És arra jössz haza, hogy csillog minden. Kisimulnak az idegeid. Ok, hogy ahogy hazajönnek a kölkök már vége és újra retek van, de az a 15 másodperc, amíg látod, hoy ragyog a kecó és nem Te csináltad, na az felbecsülhetetlen!!! :-)

mirri maz duur 2013.08.23. 21:11:44

@Mrs. Műfajteremtő: Nem nagyon tudok - gondolj bele, hány pasi ment már az agyamra ennél sokkal rövidebb idő alatt? :)

Amúgy meg van taka, csak nem elég gyakran - már ezért is vágja a pofákat, amilyen spúr :)

Mrs. Műfajteremtő 2013.08.23. 21:51:49

@mirri maz duur: nincs taka, nincs ungabunga. Ennyi. Ezt egy anyám korú ismerős mondta, ott is a mosogatásra ment a dolog. :) De most komolyan. Ennyit érjen már meg neki a világbajnok szopótechnikád, vagy akármid!

miazmás (törölt) 2013.08.25. 23:01:21

Váltam és nagyon nehéz döntés. Kimondani nehéz, hogy eddig és nem tovább...vannak dolgok, amiket meg lehet oldani és van, ami megoldhatatlan falat és semmilyen eszköz nem is lesz rá soha. Ez az a pont, amikor döntesz. Ez nem mosogatás, meg ki pakol el kérdése ez sokkal nagyobb annál. A ti helyzetetekben nincs ekkora probléma, ahogy olvaslak, de amit itt ajánlott már más is, az tényleg jó megoldás lehet...egyeztessetek mi az, amit a társ át tud vállalni azért, hogy Te is feltöltődj és magadra is jusson időd. Sajnos az én példám is azt mutatja, hogy a remek szex -bár baromi fontos összetartó erő- nem segít át a problémákon, mert előbb-utóbb a nőnek a fáradtságtól és a besokallástól kedve se lesz az egészhez, aztán jön az osztás azért, hogy már szex sincs annyi...
Négy év távlatából -pedig nem bánok semmit, más megoldásom nem volt- azt mondom, hogy egyedül sem egyszerűbb, jobb, könnyebb, tehát amire lehet megoldás, azt próbáld meglépni, mielőtt elhamarkodottan döntesz...tudom nem fogsz, tépelődsz, de inkább találd meg az alternatívát...arról nem beszélve, hogy kikerülve a házasság burkából, akkora döbbenés ért a férfiak terén, hogy azóta is csak pislogok...szabad pasi nincs, aki tetszene mind házas, aki egyedül van, az ötven feletti és bizonyos képességeik ebben az életszakaszban meglehetősen korlátozottak...szóval, mint Micimackó...gondol-gondol...:)

Mercel 2013.09.03. 12:32:23

Hello!

Fennakadtam. Nagyon.
Egyszerű pasiaggyal - Ilyen előzmények után ez jön elő?
Mégegyszerűbb pasiaggyal - Komolyan tényleg ennyire fontos a felhajtott vécédeszka, a dolgok helyére pakolása, a mosogatás, kutyasétáltatás stb??
Minden más mellett amit egy férfi adni tud / akar - ezek a dolgok döntő tényezők lehetnek?
Nem baszogatásdiból kérdezem, véresen komolyan érdekel.
Az ember (a pasi) azt hinné ezek olyan dolgok amik kisebb nagyobb feszültséget okoznak ugyan, de nem lehetnek ANNYIRA fontosak. Ezek szerint de.
Vagy van más is ami nem jött le?
Egyáltalán x év után mi az ami egy pasit továbbra is vonzóvá tesz a nőjének? (Legyen az akár feleség akár barátnő vagyakármi)

Tényleg komolyan ledöbbentem.

"Frigyes"

Mercel 2013.09.03. 12:34:55

Hmm elolvasok pár dolgot még egyszer.
Biztos elsiklottam valami felett.

C. Gallus 2013.09.03. 13:38:59

@Mercel:

Igen, Figyes, ilyenek miatt válnak a modern nők.

De tényleg...

Mercel 2013.09.03. 13:47:44

@C. Gallus:

Egyrészt érthető, másrészt felfoghatatlan.

"Frigyes"

Véndög 2013.09.03. 19:43:38

@C. Gallus:
Szerintem sokkal alapvetőbb dolgok hiánya miatt lehet válás.

C. Gallus 2013.09.04. 10:05:00

@Véndög:

Mesélj! Hallgatlak, mester! :)

Véndög 2013.09.04. 17:43:59

@C. Gallus:
Ó, de, hogy nem akartam én ezt! :-) Mármint a mester szó az üt... Előre leszögezem, nem értek hozzá, nálam is nyakig áll a bál itthon, nyilván ezért rezgek az otthonizűrös blog(ok)ra.
Hát szóval amikor a mosogatáson, vécédeszkán borul a ki bili, az lehet pl. kommunikációs gond. Mármint annak teljes, vagy részbeni hiánya.
De valószínűbb a játszmázás (de a kommunikációs zűr is tulképp játszma), annak meg lehet egy csomó oka. De pl az, hogy ha valaki megkéri életepárját, hogy a vécédeszkát hajtsa már le kisdolog után, és a másik ezt nem teszi meg (folytatólagosan), azzal jóóóó magasról sz.rik a kisfeleségére. A tisztelet maxmimális hiánya okán.
De (hogy a vécéből már végre kijöjjek), az, hogy a tiszteletet hogy adom meg a másiknak, magamnak, hogy fogadom el a másikat, magamat, az messzire vezet.
Az alapvető kérdés szerintem az, hogy mi a túróért házasodott össze két ember? Az "akkor jó ötletnek tűnt"-ön kívül. De tényleg. Miért? Mi az a valami, amiről úgy gondolták, hogy élethosszig összetartja őket?

Én mondjuk azért hiszem, hogy létezhet holtomiglan, még akár úgy is, hogy nem korán halok meg. :-)
De, hogy hogyan kell csinálni....

whale 2013.09.21. 21:59:18

@Véndög: "De valószínűbb a játszmázás (de a kommunikációs zűr is tulképp játszma), annak meg lehet egy csomó oka. De pl az, hogy ha valaki megkéri életepárját, hogy a vécédeszkát hajtsa már le kisdolog után, és a másik ezt nem teszi meg (folytatólagosan), azzal jóóóó magasról sz.rik a kisfeleségére. A tisztelet maxmimális hiánya okán."

Szerintem meg mindenki hajtogassa magának a deszkát, ahogy akarja és ne a másikat baszogassa, meg ugráltassa emiatt, ugyanis szerintem meg az a játszma...
Mégpedig az "Azt csinálod, amit mondok" játszma.

whale 2013.09.21. 22:53:01

@Mercel: "Komolyan tényleg ennyire fontos a felhajtott vécédeszka, a dolgok helyére pakolása, a mosogatás, kutyasétáltatás stb??"

Micsodaaa? A legfontosabb!:DD

index.hu/kulfold/hirek/2013/09/21/megolte_feleseget_amerikaban/

Véndög 2013.09.25. 04:52:16

@whale: Akkor mondok mást. Bár ez már inkább trehányság is: vizes konyharuha összegyűrve való elhelyezése a konyhapulton/asztalon, ahol az életbe nem szárad meg és büdösödik. Kuka tetejére seprű+lapát kombó tevése amitől a kukát nem lehet felnyitni. Használt ruhadarabok elhagyása a lakás különböző pontjain, melyről nem tudni, hogy még csak hordhatóan kicsitbüdös, vagy már mosni kell.
Ugye ezek sem eget rengető dolgok. De 50 évnyi túlzott kecsaposkupak rászorítás után elgurulhat a gyógyszer.
Ez meg az "azt csinálok amit akarok, mert önző g.ci vagyok és különben is lesz.rom a másikat" játszma.

whale 2013.09.25. 12:44:07

@Véndög: Ha ezek a lényeges ügyek az életedben és nem bírsz zöldágra vergődni a másikkal ezekben, akkor hagyd ott. Komolyan.
Nyilván senki nem fog megváltozni senki kedvéért-nem is tud igazán- és ez nem is elvárható.
Ha az aranyos macikából büdös disznó lett az évtizedek alatt, akit nem bírsz elviselni, ne próbálj belőle aranyos macikát faragni. Még akkor sem, ha valójában magadon kell faragni, mert ő ugyanaz a macika/disznó, aki volt...:)
süti beállítások módosítása